1 time
1 kake

Sjokoladekake med honning

Sjokoladekake med honning er en favoritt hos hele familien. Kombinasjonen av sødmen i Norsk honning og syrnet kulturmelk gjør denne sjokoladekaken ekstra saftig og god. Pynt kaken med sesongens bær og server den til store og små festligheter.

Dette trenger du:

Tolags kake á 20 cm

KAKEBUNN

  • 375 g hvetemel
  • 75 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts ekte vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 200 g Norsk honning fra Honningcentralen
  • 3 dl kulturmelk
  • 1 dl rapsolje
  • 3 egg
  • 2,5 dl vann, lunkent

SJOKOLADEGANACHE

  • 300 g mørk sjokolade
  • 2,5 dl fløte

Dette gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Finn frem to kakeformer á 20 cm og dekk bunnene med bakepapir.
  2. I en kjøkkenmaskin blandes hvetemel, kakao, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt. I en annen bolle blandes honning, kulturmelk, rapsolje og egg. Hell de våte ingrediensene i de tørre, og miks til en jevn og glatt røre. Rør så inn lunkent vann.
  3. Fordel røren i kakeformene. Bak midt i ovnen i 30 minutter eller til en kakenål stukket i midten av kaken kommer ut ren. La kaken avkjøles i formene i ti minutter før du flytter dem over på en rist.
  4. Varm opp fløte i en kjele over medium varme. Trekk bort fra varmen rett før fløten når kokepunkt. Hell den varme fløten over sjokoladen og rør til all sjokoladen er smeltet. Sett kaldt til blandingen er fast, ca. 30 min.
  5. Hell sjokoladeganachen over i en kjøkkenmaskin og visp til en luftig krem. Vær forsiktig så ikke kremen blir overpisket.
  6. Plasser en kakebunn på et fat, bre så et lag sjokoladeganache utover kaken. Legg neste kakebunn oppå og spre utover resten av sjokoladeganachen. Topp med friske jordbær og blåbær.

/