40 min
4 porsjoner

Potetsalat med honning

Hjemmelagd potetsalat med honning er nydelig tilbehør til grillmaten. Hvitløk, bacon og dijon-sennep sammen med sødmen fra Økologisk bringebærhonning er med på å løfte denne potetsalaten til en smaksopplevelse. En ny favoritt på grillfesten?

Dette trenger du:

  • 1 kg potet, velg gjerne småpotet
  • 1–2 fedd hvitløk, delt i to
  • 100 g baconskiver, i «terninger»
  • 1–2 sjalottløk, finhakket
  • 1–2 ss basilikum/persille, finhakket
  • 1 ts timian, finhakket
  • 1/2 ss gressløk, finhakket
  • 1/2 sitron, saften
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss Bringebærhonning fra Honningcentralen
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts eplecidereddik
  • Salt og pepper

Dette gjør du:

  1. Vask potetene godt. Kok opp lettsaltet vann i en kjele over medium-høy varme.
  2. Ha potetene og hvitløken i kjelen og skru ned varmen. La potetene koke under lokk i 15–20 minutter eller til gjennomkokt. Avkjøl.
  3. Stek bacon sprøtt.
  4. Bland poteter, bacon, sjalottløk, basilikum/persille, timian og gressløk i en serveringsbolle. Sett til siden.
  5. Miks sitronsaft, dijonsennep, Bringebærhonning, olivenolje, eplecidereddik og salt og pepper i en liten skål. Hell over potetsalaten og bland godt. Sett kaldt frem til servering.

/