


Sprøstekte kikerter med honning og chili
Stekte eller ristede kikerter er en litt sunnere og veldig god snack. Spis ristede kikerter alene eller bruk dem i supper og salater for en spennende crunch. Sødmen fra honningen vil balansere ut den sterke smaken av chili i vår oppskrift. Ristede kikerter kan lages søte, salte eller spicy, prøv deg frem for å finne din favoritt.
Dette trenger du:
- 2 bokser kikerter i lake
- 1 ss matolje
- 1 ss honning
- Salt
- Chiliflak
Dette gjør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Skyll kikertene godt i et dørslag, la dem renne godt av og tørk siste rest av fuktighet med papir.
- Rør sammen matolje, lett oppvarmet honning, salt og chiliflak i en bolle. Vend inn kikertene.
- Hell kikertene på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i 45 minutter. Vendes et par ganger.
- Serveres som snacks eller som sprø krønsj i salat
Tips
Varier smak etter ønske med ulike krydderkombinasjoner

