x
en 20 cm bunn

Honningpavlova med vaniljekrem

Pavlova er en favoritt på kakebordet, spesielt til 17. mai. Vi har valgt en hjemmelaget vaniljekrem til festkaken pavlova for å gjøre den ekstra god. Pynt kaken med friske bær. Den friske, syrlige smaken balanseres ut med honningens deilige sødme.

Dette trenger du:

BUNN

  • 4 eggehviter
  • En klype salt
  • 1/2 ss maizena
  • 1/2 ts hvitvinseddik
  • 165 g sukker
  • 1 ss/20 g Sommerhonning fra Honningcentralen
  • 1 ts vaniljeekstrakt/ekte vaniljesukker

HJEMMELAGET VANILJEKREM

  • 4 dl melk
  • 2 ts ekte vaniljesukker
  • 40 g maizena
  • 4 eggeplommer
  • 3 dl fløte
  • 60 g Sommerhonning fra Honningcentralen

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 100 grader varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Pisk eggehviter og salt til mykt skum. Pass på at redskapene er helt rene for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett hvitvinseddik og maizena mens du pisker.
  3. Tilsett sukker, litt etter litt, mens vispen går. Deretter tilsettes lett oppvarmet Sommerhonning og vaniljeekstrakt/-sukker. Pisk til en blank, smidig og fast masse.
  4. Bre massen utover i en sirkel på det bakepapirkledde stekebrettet. Stek nederst i ovnen i ca. 2 timer. Marengsen skal være lett sprø utenpå, men luftig og myk innvendig. Slå av ovnen, og avkjøl marengsen i den avslåtte ovnen. Når ovnen er kald flyttes marengsen over på en rist. Dette kan med fordel gjøres dager i forveien.
  5. Rett før pavlovaen skal serveres pyntes den. Bre et tykt lag vaniljekrem utover kaken og topp med masse friske bær.
  6. Ha 3 dl melk og ekte vaniljesukker i en kjele. Rør forsiktig rundt til blandingen når kokepunkt.
  7. Bland resten av melken med maizena og visp lett sammen. Visp inn eggeplommene.
  8. Hell maizena-blandingen oppi den varme væsken. La blandingen småkoke i noen minutter til den tykner, husk å røre konstant så det ikke svir seg.
  9. Hell kremen over i en bolle. Dekk kremen med lokk/plast/silikonlokk og sett kaldt.
  10. Miks fløte til krem og bland den med lett oppvarmet honning. Vend så inn den avkjølte vaniljekremen rett før den skal brukes..

Tips

Marengsbunnen kan gjerne lages et par dager i forveien.

/