


Eltefrie rundstykker med honning
Eltefrie rundstykker er raske og enkle å lage. Rør sammen deigen, la den heve over natten og så kan du lage ferske rundstykker til frokost på et blunk. Vi har brukt valmuefrø i vår oppskrift, men du kan gjerne drysse solsikkekjerner eller andre frø over rundstykkene for variasjon.
Dette trenger du:
- 500 g mel
- 1 ts salt
- 1/2 ts tørrgjær
- 1–2 ss Norsk sommerhonning
- 4 dl kaldt vann
- Valmuefrø
Dette gjør du:
- Varm Norsk sommerhonning lett over vannbad.
- Bland de tørre ingrediensene, og rør honningen lett inn i melblandingen.
- Hell over kaldt vann og rør sammen til en litt klissete deig.
- Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten (8–12 timer).
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Form rundstykker med to spiseskjeer, dryss eventuelt over valmuefrø eller andre frø.
- Stekes midt i ovnen i 24 minutter.
- Tips!
- Med denne enkle oppskriften kan du bake ferske rundstykker til frokost – selv på travle hverdager.
- Bland fint og grovt mel som du ønsker, f.eks. 300 g sammalt hvete fin og 200 g hvetemel.Varm Norsk sommerhonning lett over vannbad.
- Bland de tørre ingrediensene, og rør honningen lett inn i melblandingen.
- Hell over kaldt vann og rør sammen til en litt klissete deig.
- Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten (8–12 timer).
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Form rundstykker med to spiseskjeer, dryss eventuelt over valmuefrø eller andre frø.
- Stekes midt i ovnen i 24 minutter.
Tips!
Med denne enkle oppskriften kan du bake ferske rundstykker til frokost – selv på travle hverdager.
Bland fint og grovt mel som du ønsker, f.eks. 300 g sammalt hvete fin og 200 g hvetemel.

