


Smuldrepai med eple og honning
Smuldrepai med eple og honning er en rask og enkel pai å lage om du får plutselige gjester eller lyst på dessert. Server gjerne smuldrepai sammen med vaniljeis eller pisket krem. Smuldrepaien er ekstra god når norske epler er i sesong.
Dette trenger du:
PAIBUNN
- 2 dl hvetemel
- 2 dl sammalt hvetemel, finmalt
- 2 ss vann
- 1 dl flytende Melange
Fyll
- 2–3 epler
- 2 ts kanel
- 2 ss Årets ferske honning
CRUMBLE
- 3 dl havregryn, lettkokte
- 2 ss Årets ferske honning
- 0,5 dl flytende Melange
Dette gjør du:
- Varm opp ovnen til 180 grader.
- Bland alle ingrediensene i paibunnen godt sammen i en bakebolle.
- Kle en springform med bakepapir og fordel røra jevnt utover.
- Rensk eplene og skjær dem i tynne skiver. Spre så epleskivene utover paibunnen, hell honning over før du drysser kanel på toppen.
- Bland havregryn, honning og flytende Melange i en bakebolle. Smuldre blandingen over eplene.
- Stek smuldrepai med epler og honning midt i ovnen i ca. 35 minutter.