


Sommerens beste og sweeteste burger
En sticky, sprø og røkt Texas BBQ burger-bombe med sprø bacon og gylden honning gjemt i kjøttdelen av burgeren. Dette er burgeren som smelter i sola!
Dette trenger du:
- Til 2 burgere
- 400g kjøttdeig (gjerne 80/20 kjøtt/fettinnhold)
- 4-6 skiver bacon
- Honning fra Honningcentralen
- Salt og pepper
- Topping:
- Burgerdressing (din ferdiglagde favoritt eller hjemmelaget)
- Smørgrillet løk
- Ost (f.eks. cheddar)
- Ristede brioche-brød
Dette gjør du:
- Stek bacon sprøtt og legg på kjøkkenpapir
- Skjær løken i ringer og grill dem sakte i godt med smør til de er gylne og karamelliserte.
- Form burgerkjøtt (Tips: kjøttdelen av burgeren kalles patty, Patties i flertall)
- Del kjøttdeigen i 4 emner (patties). Flat ut to av dem, legg på 2-3 skiver bacon og ringle eller smør honning over 10
- Legg de to siste pattiene oppå, klem sammen og forsegl godt i kantene. Krydre med salt og pepper 11
- Legg burgerne på indirekte varme (125-150 grader), grill til de når en kjernetemperatur på 58-60 grader. 12
- Flytt burgerne over på direkte varme i 1-2 minutter for å få en skikkelig skorpe 13
- Legg på osten mopt slutten så den smelter godt. Ikke press burgeren ned! 14
- Bygg burgeren: Ristet brioche-burgerdressing-ostesmeltet honning-bacon-patty-smørgrillet løk
- Nyt!

