1 time
2 porsjoner

Sommerens beste og sweeteste burger

En sticky, sprø og røkt Texas BBQ burger-bombe med sprø bacon og gylden honning gjemt i kjøttdelen av burgeren. Dette er burgeren som smelter i sola!

Dette trenger du:

  • Til 2 burgere
  • 400g kjøttdeig (gjerne 80/20 kjøtt/fettinnhold)
  • 4-6 skiver bacon
  • Honning fra Honningcentralen
  • Salt og pepper
  • Topping:
  • Burgerdressing (din ferdiglagde favoritt eller hjemmelaget)
  • Smørgrillet løk
  • Ost (f.eks. cheddar)
  • Ristede brioche-brød

Dette gjør du:

  1. Stek bacon sprøtt og legg på kjøkkenpapir
  2. Skjær løken i ringer og grill dem sakte i godt med smør til de er gylne og karamelliserte.
  3. Form burgerkjøtt (Tips: kjøttdelen av burgeren kalles patty, Patties i flertall)
  4. Del kjøttdeigen i 4 emner (patties). Flat ut to av dem, legg på 2-3 skiver bacon og ringle eller smør honning over 10
  5. Legg de to siste pattiene oppå, klem sammen og forsegl godt i kantene. Krydre med salt og pepper 11
  6. Legg burgerne på indirekte varme (125-150 grader), grill til de når en kjernetemperatur på 58-60 grader. 12
  7. Flytt burgerne over på direkte varme i 1-2 minutter for å få en skikkelig skorpe 13
  8. Legg på osten mopt slutten så den smelter godt. Ikke press burgeren ned! 14
  9. Bygg burgeren: Ristet brioche-burgerdressing-ostesmeltet honning-bacon-patty-smørgrillet løk
  10. Nyt!

/